Noedels met pindasaus

Noedels met pindasaus, een snel en heerlijk gerecht! Klinkt toch goed in je oren? En de kindjes gaan er ook van smullen.

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram mie
2 eetlepel zonnebloemolie 500 gram kippendijfilet
2 geperste teentjes knoflook
4 eetlepels 100% pindakaas
2 eetlepels sojasaus (licht gezout) 1 eetlepel gembersiroop
200 ml kokosmelk

Voor de garnering

2 lente uitjes (in ringetjes Gefrituurde uitjes naar smaak
Cashew noten

Bereidingswijze

Kook de mie zoals het op de verpakking staat aangegeven.

Snijd de kippendij in blokjes. Pers de knoflook uit in een pan en bak deze glazig. Doe de kip erbij en bak deze lekker bruin zijn. Vervolgens doe je de pindakaas, sojasaus, gembersiroop en kokosmelk erbij. Roer dit goed door en laat het 5-6 minuten even pruttelen op een laag vuurtje. Giet de noedels af en doe dit bij de pindasaus en kip. Even alles goed door elkaar roeren. Garneer het met lente uitjes, gefrituurde uitjes en wat cashewnoten. Smullen maar!

Tip: Ik heb er nog sperziebonen bij geserveerd. En wil je dit vegetarisch maken? Vervang de kippendij door vegetarische kipstuckjes of tofu.

Enjoy!