Sticky Rice met Mango

Heel veel geluk in een kommetje. Dat is hoe ik sticky rice met mango ervaar als ik het ruik en eet. Dit gerecht is een absoluut comfort food gerecht. Het liefst eet ik het als het nog een beetje lauw is. Het water loopt me nu alweer in de mond, dus laat ik snel het recept met jullie delen.

INGREDIËNTEN

200 gram gekookte kleefrijst
240 ml kokosroom
5 eetlepels suiker
1 mango
Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

Week de rijst minstens een uur van te voren, maar een nacht zou optimaal zijn. Stoom de kleefrijst zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de kokosroom in een pannetje op een laag vuurtje, voeg de suiker en het zout toe en roer het goed door. Hou het vuur laag.

Wanneer de suiker is gesmolten en de kokosroom warm is, voeg je de rijst toe. Roer door en laat dit 5 tot 10 minuten op een superlaag vuurtje staan. Schil en snij ondertussen de mango in plakjes.

Als de kokosroom lekker door de rijst is opgenomen, doe je het rijstmengsel in een mooi bakje of schaaltje en serveer het met plankjes mango.

2 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/sticky-rice-met-mango/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/sticky-rice-met-mango/ […]

Comments are closed.