Scones

Scones zijn heel makkelijk zelf te maken, dus waarom zou je het dan niet zelf doen? Lekker vers en warm uit de oven, geserveerd met clotted cream en jouw favoriete jam.

INGREDIËNTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
85 gram roomboter (in blokjes)
3 eetlepels kristalsuiker
175 ml melk
1 theelepel vanille extract
1 theelepel citroensap
Jouw favoriete jam
Clotted cream

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zeef de bloem in een grote kom met het zout en de bakpoeder. Mix dit door elkaar, voeg de boter eraan toe en mix het verder tot een kruimelige deeg wordt verkregen. Roer hier de suiker doorheen en vervolgens de vanille en het citroensap. Zet het nu even opzij.

Zet de bakplaat even in de oven om deze te laten opwarmen.

Verwarm de melk, maar niet te heet. Voeg dit toe aan het gemaakte bloemmengsel. Mix dit goed en snel door elkaar met een garde. Het deeg is nu nog erg nat, maar dat is niet erg. Strooi wat bloem op het aanrecht en schraap het deeg uit de kom en doe het op het aanrecht. Doe wat bloem op het deeg en op je handen, vouw het deeg 2 tot 3 keer tot het wat soepeler is. Maak het deeg plat (ongeveer een dikte van 4 cm) met je hand. Steek met een ronde uitsteker rondjes uit van 5 centimeter. Mocht je geen uitsteker hebben, kun je ook een glas gebruiken. Blijf dit herhalen tot alle deeg op is.

Pak de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Leg het uitgestoken deeg erop en zet het voor 10 minuten in het midden van de oven.

Scones kun je gelijk warm eten of je laat het even afkoelen. Een heerlijke toevoeging aan dit gerecht is clotted cream en jam! Dat maakt het gerecht voor mij echt compleet.

Tip: Mocht je scones over hebben, vries ze dan in! Wanneer je ze weer gaat eten (en uit de vriezer haalt), laat je ze ontdooien en doe je ze voor 3 tot 4 minuten in de oven op 160 graden. Proef de versheid en geniet ervan.