Rode linzen – zoete aardappelsoep met batbots

INGREDIËNTEN

1 ui
2 tenen knoflook
300 gram zoete aardappels
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram rode linzen
400 gram tomatenblokjes
1 liter water 
1 bouillonblokje
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
Handje peterselie
Zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken. Snipper de ui en de knoflook. Doe een scheutje zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de zoete aardappel er bij en meng dit door elkaar. Doe de tomatenpuree en de kruiden erbij, roer dit goed door en laat het even voor 2-3 minuten staan.

Doe de rode linzen, water, tomatenblokjes en bouillonblokje erbij en roer dit goed door. Laat het staat tot het gaat koken. Als de soep begint te koken, draai je het vuur wat lager en zet je de deksel erop. Laat het 20-30 minuten staan. Roer af en toe door, zodat het niet gaat aanbranden. 

Doe de peterselie erbij en mix de soep glad met een staafmixer. Vind je de soep te dik, doe er dan wat water bij. Proef het even en is het te flauw? Voeg er dan wat zout bij.

Ik heb de rode linzen – zoete aardappelsoep geserveerd met batbots. Dit zijn Marokkaanse broodjes gevuld met gehakt. Dit zijn broodjes die je in de pan kan bakken. Ik heb het recept van Fatima, van uitdekeukenvanfatima.nl. Ik heb de vulling een beetje aangepast. Maar wat zijn dit heerlijke broodjes! Dit wordt een vast gerecht bij ons thuis.