Cupcakes met Kinder Bueno en Nutella

Cupcakes met Kinder Bueno en Nutella topping. Als je dit op tafel zet, is het binnen no time weg.

INGREDIËNTEN CUPCAKES

250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram kristalsuiker
250 gram zelfrijzende bakmeel
4 eetlepels melk op kamertemperatuur
4 eieren op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract

INGREDIËNTEN TOPPING

250 ml slagroom
500 gram mascarpone
130 gram poedersuiker
3 pakjes Kinder Bueno
1 pakje Kinder Bueno om te versieren
1,5 eetlepel Nutella

BEREIDINGSWIJZE CUPCAKES

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de roomboter en de suiker in een kom en mix de boter luchtig op de hoogste stand. Doe dan de overige ingrediënten erbij en mix het voor 5 minuten op de hoogste stand, tot alles goed met elkaar gemengd is. Zet een cupcakevorm klaar en doe de cupcake papiertjes erin. Schep de papiertjes 2/3 vol. Zelf gebruik ik hier altijd een ijslepel voor, maar je kunt natuurlijk ook een gewone lepel gebruiken. Zet ze in het midden van de oven en laat ze voor 20 tot 25 minuten bakken. De cupcakes moeten mooi goudbruin zijn. Prik met een satéprikker om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen op een afkoelrooster.

BEREIDINGSWIJZE TOPPING

Nu kun je beginnen met het maken van de topping. Snijd de Kinder Bueno goed fijn. Je wilt namelijk geen grove stukken, omdat je het dan niet op de cupcakes kunt spuiten. Doe de mascarpone en de poedersuiker in een kom. Mix dit voor 5 minuten goed door op een middelmatige stand. Tijdens het draaien doe je de slagroom er beetje voor beetje bij. Dit klop je door tot het goed stijf is. Nu doe je de Nutella en Kinder Bueno erbij en meng je dit goed door op een middelhoge stand.

HET SAMENSTELLEN VAN DE CUPCAKE MET KINDER BUENO EN NUTELLA

Wanneer de cupcakes voldoende zijn afgekoeld, kun je de topping er gelijk op spuiten. Ben je eerder klaar met de topping en zijn de cupcakes nog niet voldoende afgekoeld? Zet de topping dan even weg in de koelkast.

Spuit mooie toefjes op de cupcake en gebruik de overgebleven Kinder Bueno als versiering.