Pompoencurry

Een van de favoriete gerechten bij ons in huis is toch wel pompoencurry! Door de zoete smaak van de kokosmelk in combinatie met de kruiden, waan je je even in hogere sferen. Er zijn vele soorten curry’s te maken, van bloemkool tot kikkererwten.. maar bij ons staat pompoen toch wel hoog op de lijst.

INGREDIËNTEN

1 flespompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram kipfilet
2 eetlepels komijn
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel zwarte peper
1 blik kokosmelk (400 ml)
200 ml water
1 bouillonblokje
Zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de pompoen door midden, schil de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Vervolgens kun je de ui versnipperen en de kipfilet in blokjes snijden.

Zet een pan op het vuur en doe er wat zonnebloemolie in. Fruit de ui en pers de knoflook. Laat dit even meebakken. Doe vervolgens de kipfilet erbij en bak het mooi gaar.

Wanneer de kipfilet mooi gaar is, kun je de kruiden toevoegen en dit voor een minuut of 5 mee laten bakken. De volgende stap is om de pompoen erbij te doen. Meng dit goed door elkaar en laat het mengsel even lekker bakken. Nu kan de kokosmelk, het water en het bouillonblokje erbij en kun je dit voor 30 tot 40 minuten laten staan. Hierna is de heerlijke pompoencurry klaar om gegeten te worden. Geniet ervan!

Serveertip: Serveer dit lekker met Tilda rijst of naanbrood.

Allergisch voor kokosmelk of lust je het simpelweg niet?
Vervang dan de kokosmelk door milde yoghurt of crème fraîche.

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/pompoencurry/ […]

Comments are closed.