Parel couscous met tilapia, courgette en witte saus

Ik heb eerder een recept gedeeld met parel couscous, maar deze keer heb ik het met tilapia en courgette gemaakt. En het sausje wat ik erbij heb gemaakt, was zo lekker. Lekker over de vis en een beetje over de parel couscous. 

De tilapia’s heb ik kant en klaar gemarineerd bij de Jumbo gekocht. Deze was met citroen en Italiaanse kruiden. Ze smaken erg goed. Ze hebben ook andere smaken.

Ingrediënten 

150 gram parel couscous
Tilapia met citroen en Italiaanse kruiden 
1 klont boter
1 courgette
Zout en peper naar smaak
Scheutje olijfolie
1 eetlepel oregano

Voor de saus

250 ml volle melk
|250 ml water 
|Klontje roomboter
|1 visbouillonblokje 
|5-6 eetlepels maïzena 
1 theelepel mosterd 
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Kook de parel couscous hoe het op de verpakking staat aangegeven en bak de visjes mooi goudbruin. 

Snijd de courgette in ringen. Doe ze in een ovenschaal, doe daar wat olijfolie, oregano, zout en peper overheen en zet ze in de voorverwarmde oven voor 10-12 minuten (180 graden). De laatste 5 minuten kun je ze onder de grill doen.

Draai ze na ongeveer 5-6 minuten even om. Maak ondertussen de witte saus klaar voor over de vis. Doe de melk en water in een steelpannetje. Breng het aan de kook, doe daar het klontje roomboter, mosterd en het visbouillonblokje bij en roer het goed door tot alles met elkaar gemengd is. Meng de maïzena met twee eetlepels water voordat je het bij de melkmengsel doet. Als je dat niet doet, gaat het klonten.

Doe beetje bij beetje al roerend de maïzena erbij. Je ziet het sausjes steeds dikker worden. Kijk wat je zelf lekker vindt, als je het te dun vindt, kun je er nog wat maizena bij doen. Breng op smaak met zout en peper en draai de vuur laag tot je alles klaar gaat maken. Roer het wel af en toe door dat het niet aan gaat branden.

Giet de parel couscous af, doe daar een klontje boter, zout, peper en wat oregano doorheen. Roer het goed door. Nu is alles klaar. Haal de courgette uit de oven. Maak je bord op met wat parel couscous, wat vis overheen en lekker courgette voor ernaast. Doe wat van het saus over je vis en smullen maar. Misschien vind je het lekker om er een partje citroen bij doen?

Eet smakelijk.