Krokante sticky tofu

Ingrediënten 

  • 300 gram tofu
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde chilivlokken
  • 4 eetlepels maizena
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Sesamzaadjes om te garneren

Bereidingswijze

Haal de tofu uit de verpakking. Leg de tofu tussen een schone theedoek met iets zwaars erop, waardoor je het overtollige water uit de tofu verwijderd. Hierdoor wordt de tofu namelijk krokanter. Laat dit voor 10 minuten staan. 

Meng ondertussen in een kom de zoete sojasaus, rijstazijn, geperste knoflook en de chilivlokken. Voeg 1 eetlepel maizena en 3 eetlepels water aan toe en meng dit goed door elkaar. 

Snijd de tofu in stukken of driehoeken. En haal de tofu door de rest van de maizena. De tofu moet echt aan alle kanten goed onder de maizena zitten. 

Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. En bak de tofu aan beide kanten mooi bruin en krokant. De tofu stukjes mogen niet tegen elkaar komen. 

Schenk de marinade bij de tofu en draai de tofu stukjes snel om, zodat alle kanten goed onder de marinade zitten. 

Doe er wat sesamzaadjes over en serveer het gelijk. 

Serveer het met rijst en wat groeten of noodles. Of eet ze als tussendoortje. 

Enjoy!