Groente schnitzel burgers met pomme duchesse

Voor ons is dit de ideale manier om onze kinderen groente te laten eten, zonder een discussie te hebben over welke groene en kleurrijke dingen er nu weer op het bord liggen. Deze groenteschnitzel burgers zijn heerlijk voor de lunch, maar dit recept laat zien dat het ook heerlijk toe te voegen is aan het avondeten.

Om er een compleet gerecht voor het avondeten van te maken, heb ik ervoor gekozen om Pomme Duchesse toe te voegen aan het recept.

INGREDIËNTEN GROENTESCHNITZELBURGER

Groente schnitzel van de Albert Heijn
Sla
1 tomaat
1 rode ui
Bolletjes
100 gram milde yoghurt
1 grote rode biet
1 teen knoflook
Zout en peper naar smaak

INGREDIËNTEN POMME DUCHESSE

500 gram kruimige aardappelen
1 eidooier
50 gram ongezouten boter
Zout en peper naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil en kook de aardappels met wat zout. Als je de aardappels met een vork doorheen kan prikken zijn ze gaar. Giet ze af en doe ze weer terug in de pan. Stamp ze lekker smeuïg met de eidooier en de roomboter. Voeg naar smaakt wat zout en peper toe. Doe de gestampte aardappels in een spuitzak. Ik heb hiervoor Wilton 1M spuit mond gebruikt. Spuit mooie toefjes op de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Ondertussen kun je de saus gaan maken. We beginnen met het raspen van de biet in een kom. Doe de yoghurt erbij en pers de knoflook en doe dit er bij. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Vervolgens bak je de schnitzels en begin je met het snijden van de tomaten en de uien (in ringen). Snijd het bolletje open en smeer wat van de yoghurt op het bolletje. Doe daar wat sla overheen en leg de schnitzel erop. Doe daarboven nog wat yoghurt, tomaten en uien. Tegen deze tijd zullen de pomme duchesse ook klaar zijn en kun je het geheel serveren.

Vind je het, net als ik, lekker om er nog een sidedish bij te doen? Doe vooral je ding! Zelf heb ik heb er wat champignons met wat roomboter en knoflook bij opgebakken.

Enjoy your meal.