Gnocchi met romige tomatensaus

Gnocchi met romige tomatensaus is een overheerlijk gerecht en je maakt het binnen 30 minuten klaar. Dus heel erg handig voor de drukke dagen in ons leven. En naast dat het een makkelijk en overheerlijk gerecht is, zet je ook gelijk een voedzaam gerecht op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram gnocchi
1 ui
2 teentjes knoflook
125 ml creme fraiche
2 eetlepels tomatenpuree
30 gram geraspte parmezaanse kaas + extra voor over de pasta
Handje vol basilicum 
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm een hapjespan met scheutje zonnebloemolie. Snipper de ui en knoflook. Doe deze in de pan en fruit het aan. 

Doe er 2 eetlepels tomatenpuree bij en roer dit goed elkaar. Doe de creme fraiche erbij en meng dit met de tomatenpuree. 

Zet het vuur uit.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Doe de gnocchi erin na ongeveer 2-3 minuten is de gnocchi klaar. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze eigenlijk al klaar. Doe 2 soeplepels van de kookvocht bij je saus en meng dit met elkaar. 

Giet de gnocchi af.

Voeg 30 gram parmezaanse kaas aan de saus en roer dit goed door. Proef of je saus op smaak is, anders doe je wat zout en peper erbij. Als laatste doe je basilicum en de gnocchi bij je saus. Even goed doorroeren. Laat het even voor 3 minuten staan op een laag vuurtje.

Serveer het met wat tomaten en burrata. 

Bon appetit, geniet van jouw gnocchi met romige tomatensaus.

Mama Alpacas Kitchen - Gnocchi