Gehaktballetjes met verstopte groenten

Elk ouder herkent het wel…kinderen die geen groenten willen eten. Maar met dit recept van gehaktballetjes met verstopte groenten weten ze geen eens dat ze groenten aan het eten zijn. 

Ze zijn heel simpel te maken en zorgt voor minder discussie aan tafel en dat de kleintjes toch de benodigde groenten binnen krijgen.

Ingrediënten voor de gehaktballetjes 

500 gram gehakt 
4 wortels 
1 punt paprika 
1 sjalotje 
3 knoflooktenen
1 eetlepel water 
2 theelepel paprikapoeder 
2 theelepels komijnpoeder
1/5 theelepel zwarte peperpoeder
1 theelepel zout 

Ingrediënten voor de saus

1 sjalotje 
2 knoflooktenen 
400 ml gezeefde tomaten 
1 theelepel kurkuma 
Zout en zwarte peper naar smaak 
400 gram snijbonen 

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kommetje, schil de wortels en snijd ze in stukken. Heb je een hakmolen? Doe daar dan de puntpaprika, wortels, het sjalotje en de knoflooktenen erin. Voeg er nog een eetlepel water bij en hak alles fijn.

Voeg dit bij het gehakt, voeg de kruiden eraan toe en meng alles goed met elkaar. Draai daar kleine gehaktballetjes van ter grote van een golfbal. Bak de gehaktballetjes vervolgens aan alle kanten bruin.

Wanneer de gehakballetjes goed bruin zijn gebakken, kun je ze uit de pan halen.

Snipper nu het sjalotje en de knoflook. Doe een scheutje olie in dezelfde pan waar je de gehaktballetjes hebt gebakken en fruit het sjalotje en de knoflook. Doe de kruiden erbij en bak deze mee. Vervolgens kunnen de gezeefde tomaten toegevoegd worden en roer je alles goed door. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten doorkoken.

Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd ze in stukjes. Kook ze beetgaar en giet het af. Doe de gehaktballetjes en de tuinbonen bij de tomatensaus en meng alles goed door elkaar. Zet de deksel erop en laat het even voor 5 minuten staan en het gerecht is klaar. 

Serveer het met rijst, orzo, pasta of gewoon met een stuk brood. 

Enjoy!

4 Comments

 1. … [Trackback]

  […] Here you can find 65350 more Information to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gehaktballetjes-met-verstopte-groenten/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you can find 12632 additional Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gehaktballetjes-met-verstopte-groenten/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gehaktballetjes-met-verstopte-groenten/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/gehaktballetjes-met-verstopte-groenten/ […]

Comments are closed.