Basisrecept Cake

Zo nu en dan vind ik een plakje cake erg lekker. Maar cake uit de winkel heeft een rare nasmaak. Dus waarom zou je het dan niet zelf maken? Het is echt heel simpel om te maken en nog veel lekkerder ook. Met dit basisrecept kun je alle kanten op. Je kan er verschillende smaken aan toevoegen als je dat wilt. Dus duik maar snel de keuken in en maak deze heerlijke smeuïge cake en ik weet zeker dat je er geen spijt van zult hebben.

Ingrediënten 

200 gram roomboter op kamertemperatuur 
200 gram suiker
1,5 theelepel vanille extract 
1/4 theelepel zout 
4 eieren op kamertemperatuur 
200 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.

Doe de boter, suiker, zout en vanille extract in een mengkom. Klop deze voor ongeveer 5 minuten luchtig. Voeg de eieren een voor een toe aan het botermengsel. Als de eerste ei goed gemengd is met de botermengsel, voeg je de andere ei toe. Dit tot je klaar bent met alle eieren. 

Meng de bloem en de bakpoeder met elkaar. Spatel deze beetje bij beetje door de boter en ei mengsel. Niet te hard door elkaar roeren, want je wilt dat je cake luchtig wordt. 

Giet het mengsel in het bakblik en zet deze in het midden van de oven. Laat het voor 45 minuten in de oven. Prik met een sate prikker in de cake. Blijft er niks plakken? Dan is je cake klaar. Plakt er wat beslag aan je sate prikker?Verleng de oventijd dan met nog 5 minuten. 

Haal het uit de oven en laat het even afkoelen. Haal hem daarna gelijk uit het bakblik en laat het afkoelen of een afkoelrooster.

Serveer het zo met of doe er wat slagroom bij. 

Enjoy.

2 Comments

  1. yaltalife.ru

    yaltalife.ru

Comments are closed.