Cheesecake van pindakaas

Mijn schoonvader is dol op pindakaas. Mijn schoonmoeder koopt echt grote potten pindakaas voor hem. Om hem te bedanken voor alles wat hij altijd voor ons doet, heb ik deze cheesecake voor hem gemaakt. En ik moest natuurlijk iets met pindakaas maken, want dan zou ik hem extra blij maken. 

En ik heb wel eens vaker een pindakaas cheesecake gemaakt met digestive koekjes, maar dit keer heb ik gekozen om een ander koekje te gebruiken. Voor een romige structuur van de cheesecake heb ik de biologische pindakaas van Albert Heijn zelf gebruikt. Ik vind het de lekkerste pindakaas die er is. 

En voor deze heerlijke cheesecake heb je geen oven nodig. Lekker een no-bake cheesecake die wel even in de koelkast moet blijven. Dus even geduld aub, maar die wordt dan wel beloond.

Ingrediënten 

200 g pindakaas (kamertemperatuur) 
200 gr roomkaas (kamertemperatuur)
180 gram pure chocolade
70 gram roomboter
1 pakje Oreo koekjes
200 ml slagroom
2 eetlepels suikers

En voor de versiering kan je natuurlijk wat pinda’s gebruiken

Mama Alpaca's Pinda Cheesecake

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel ondertussen de Oreo-koekjes fijn. Als je een hakmolen heb, kan je het daarin doen. Anders kan je het in een plastiek zak doen en ze fijn slaan met een roller.

Vet een springvorm in van 20 cm. Knip een rondje uit een bakpapier en bedek de onderkant van je springvorm hiermee. Doe de boter bij de koekjes en roer dit goed door. Gooi het in de springvorm en druk het plat met de achterkan van een lepel. Zet het in de koelkast tot je klaar bent met de andere stappen.

Meng de roomkaas en pindakaas met elkaar. Klop ondertussen de slagroom met de suiker luchtig. Doe beetje bij beetje het pindakaas mengsel bij de slagroom. Giet het mengsel over de koekjes bodem. Laat deze goed hard worden. Ik heb hem 2-3 uur in de koelkast gelaten. 

Smelt de chocolade au-bain-marie en giet deze over de cheesecake. Ik heb hem een nacht laten opstijven in de koelkast. Haal het voor het serveren 30-40 minuten van te voren uit de koelkast, zodat hij lekker op kamertemperatuur is. Versier je cheesecake met wat pinda’s en tada…. je hebt een heerlijke pindakaas cheesecake gemaakt, waar je de harten van je gasten mee gaat stelen.

Extra versiertip: Je kan er ook chocolade grof snijden en deze overheen doen.

Enjoy!