Geroosterde paprika-tomatensoep

Ken je Looye honingtomaten? Ze zijn lekker zoet en een perfecte ingrediënt om iets lekkers op tafel te zetten. Ik heb er dus deze geroosterde paprika-tomatensoep van gemaakt. Gegarandeerd feest in je mond. 

Ingrediënten

  • 500 gram trostomaten
  • 360 gram Looye honingtomaten
  • 2 rode paprika’s 
  • 1 oranje of gele paprika 
  • 1 grote witte ui
  • 4 tenen knoflook 
  • 1 eetlepel gerookte paprika poeder 
  • Flinke scheut olijfolie 
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak 
  • 500 ml groenten bouillon 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de groenten. Snijd de paprika’s en trostomaten in grove stukken en de Looye honingtomaten door de helft. Schil de ui en snijd het in grote stukken en pel de knoflook.

Doe alle groenten in een grote kom. Doe een flinke scheut olijfolie, 1/5 eetlepel gerookte paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe aan de groenten. Meng dit goed met elkaar.

Pak je bakplaat en doe alle groenten hierop. Zet het voor 25-30 minuten in de oven. Wanneer de groenten zacht zijn, doe je de groenten nog voor 10 minuten onder de grill, zodat ze beetje zwart worden. 

Haal de groenten uit de oven, doe het in een blender en mix alles glad. Heb je geen blender? Pak dan de staafmixer. Doe alles in een pan en voeg daar de groenten bouillon en andere helft van de gerookte paprika poeder bij. Laat het nog voor 10 minuten op het vuur staan.

Serveer geroosterde paprika-tomatensoep in je allermooiste kom! Dit is een perfecte voorgerecht voor de feestdagen. 

mama alpacas kitchen geroosterde paprika-tomatensoep