Kweeperenjam

Kweeperen zijn er maar 1 seizoen. De kweepeer lijkt op een kruising tussen een appel en peer. Ze zijn rauw iets zurig en hard. Daarom kan je ze heel goed gebruiken om jam te maken of verwerken in stoofpotten. Ik heb nu kweeperenjam van gemaakt. Dat is heerlijk met roomboter en een stukje warm brood.

Ingrediënten 

2 kweeperen
250 gram suiker 
1 eetlepel kardemonpoeder
500 ml water

Bereidingswijze

Was de kweeperen. Snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Je hoeft ze niet in hele kleine stukken te snijden. Je kan ze nu in grove stukken snijden.

Doe de kweeperen en water in de pan. De kweeperen moeten onder water staan. Breng het vervolgens aan de kook. 

Meng de suiker en de kardemom bij elkaar en voeg dit toe. Wanneer het water kookt, roer je het goed door en breng je het opnieuw aan de kook. 

Draai het vuur laag en zet de deksel erop. Laat dit voor 3-4 uurtjes staan. Hoe langer je de kweeperen laat staan, hoe roder ze worden. Een mooi natuurlijk proces! 

Roer wel af en toe tussendoor, zodat het niet aanbrand. Merk je dat het water te snel gaat, doe daar een half glaasje water bij. De kweeperenjam is klaar als het voldoende is ingedikt en de lobbigheid van jam heeft. Laat de jam afkoelen.

Na al dit harde werken is het tijd om lekker te genieten van jouw eigen gemaakte jam! Geniet ervan!

4 Comments

  1. … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/kweeperenjam/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/kweeperenjam/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/kweeperenjam/ […]

  4. … [Trackback]

    […] There you can find 21444 more Info on that Topic: mama-alpacas-kitchen.nl/kweeperenjam/ […]

Comments are closed.