Spaanse tortilla met paprika

Tortilla de patates, is een gerecht uit de Spaanse keuken. Tortilla is een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Heel vaak wordt er ook ui aan toegevoegd. Ik heb natuurlijk mijn eigen draai aangeven en heb er paprika aan toegevoegd.

Ik draag dit recept op aan mijn schoonvader, omdat hij graag wilde dat ik dit voor hem maakte. Deze is voor jou Peter! Geniet er lekker van. 

Ingrediënten 

4 eetlepels olijfolie 
1 middelgrote ui
1 rode paprika
450 gram aardappelschijfjes
4 middelgrote eieren
Zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Maak de paprika schoon en snij het in bokjes. Snij de ui in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een grote oven bestendige koekenpan. Bak hierin de aardappelschijfjes voor 5 minuten. Voeg de uien en de paprika’s toe en bak dit mee met de aardappels. 

Draai het vuur uit. Pak een ruime kom en breek alle vier de eieren en voeg hieraan de zout en peper. Klop de eieren even los en voeg de aardappelmengsel hieraan toe. 

Giet alles terug in de koekenpan of een ovenschaal. Bak de tortilla in de oven voor ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. 

Serveer dit met Spaanse gehaktballen, Albondigas. Het recept vind je hier. 

Mama Alpacas Kitchen - Spaanse Tortilla