Marokkaanse batbots

Ik ben best wel fan van de Marokkaanse keuken. Je hebt zoveel verschillende gerechten: van fluffy couscous tot heerlijke deeggerechten. Dus wij eten wel regelmatig Marokkaans thuis, zoals deze overheerlijke Marokkaanse broodjes. Ze zijn heel makkelijk te maken en met de vulling kun je oneindig variëren.

Warning!! Ze zijn echt verslavend. Sinds ik ze voor het eerst heb gemaakt, worden ze steeds vaker gevraagd.

Dit is mijn versie van deze heerlijke Marokkaanse broodjes.

Mama Alpacas Kitchen - Batbots

Ingrediënten voor het deeg 

500 gram meel
7 gram gist
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
300 ml lauwe melk

Ingrediënten voor de vulling

300 gram gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma
2 theelepels komijn
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1 gele paprika
1 rode paprika
1,5 eetlepel tomatenpuree
3 plakken cheddar

Bereidingswijze

Doe de meel en het zout in een mengkom en meng dit even door. Doe daarna de suiker en gist erbij. Warm de melk op en giet al roerend de melk bij het meel. Meng dit op een middelhoge stand tot 10 minuten door. Haal het deeg uit de kom bestuif je kom met wat bloem en doe het deeg terug in de kom. Bedek het met een schone doek en laat het op kamertemperatuur 60 minuten rijzen.

Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui en knoflook. Maak de paprika’s schoon en en snij deze in blokjes. Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak dit mee. Vervolgens doe je de paprika’s erbij en roer je dit goed door. Laat dit even voor 5 minuten staan. Daarna voeg je de tomatenpuree en de kruiden doe. Roer tot alles goed met elkaar is gemend. Zet het opzij, zodat het goed kan afkoelen. 

Nadat het deeg voor 60 minuten is gerezen, haal je het uit de kom en kneed je het even door. Maak van je deeg een rol en verdeel het in 10 gelijke bollen van ongeveer 80 gram. Maak het plat met je hand en doe 2 eetlepels van het gehaktmengsel erop. Vouw de zijkanten naar het midden en knijp het midden goed samen. Herhaal dit met de rest van de bolletjes.

Ik heb 5 van mijn broodjes met cheddar en gehaktmengsel gemaakt. Pak 3 plakjes cheddar en leg dit op elkaar en snijd het in 4 delen. Leg 3 stukjes cheddar op het deeg en doe daarop je gehaktmengsel. Druk de bol plat met de hand. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin je broodjes tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer het als snack of als avondeten met een kommetje soep. Wil je nog een recept voor een soepje? Check dan een van deze recepten op mijn blog.

Eet smakelijk, of zoals ze het in Marokko zeggen: besaha.