Ken je die flatbread broodjes uit de winkel en vind je ze ook niet lekker en een beetje hard? Maar je kent vast ook wel de flatbread die je bij de Griek krijgt.. die zijn goddelijk lekker. Lekker zacht en luchtig. Dit is het recept van de makkelijke versie van flatbread, de easy flatbread. Dus waarom zou je nog die harde broodjes uit de winkel kopen, als je ze snel en makkelijk zelf kan maken?

En wist je dat je slechts 3 ingrediënten nodig hebt om dit te maken? Ik weet zeker dat je alle ingrediënten in huis hebt. Dus ga lekker je keukentje in en maak deze heerlijke luchtige broodjes. 

Ingrediënten 

240 gram zelfrijzende bakmeel + een beetje om op je werkblad te strooien 
240 gram Griekse Yoghurt
Snufje zout

Bereidingswijze 

Doe alle ingrediënten in een kom. Meng ze eerst met een garde door elkaar en kneed het daarna met de hand tot een samenhangend deeg. Je kunt het deeg in 12 kleine bolletjes verdelen of 8 wat grotere. Dat ligt helemaal aan jou.

Verwarm een koekenpan met anti-baklaag. Doe daar een klein beetje zonnebloemolie in en dep het meeste olie weg met een papiertje. Bak de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 4 tot 5 minuten. 

Serveertip: easy flatbread is heerlijk met een plakje kaas ertussen. Lekker smullen!